Головна Новини Навчання із першої психологічної допомоги

Навчання із першої психологічної допомоги

Як говорити про війну з іншими? Чи варто розпитувати військових про те, що вони відчувають? Чи можна говорити фразу “все буде добре”? Про це та про інші важливі принципи першої психологічної допомоги розмовляли на зустрічі лідери учнівського самоврядування Салтівського району. Перед школярами із презентацією та діленням прикладами із власного життя виступила психолог та волонтер, пластунка Ірина Маркевич.
Під час обговорення питання надання першої психологічної допомоги постраждалим було розглянуто теми посттравматичного розладу (реакції на стрес), резильєнтності (психологічної гнучкості), а також шкідливості алкоголю при стресових ситуаціях. Лідери змогли задати запитання гості, а також наприкінці підсумували почуте. Дотримуватись режиму дня, вислуховувати, виговорюватись, бути уважним і поважати, а ще волонтерити та донатити – це те, що допомагає вижити під час війни.
Сподіваємось, здобуті знання допоможуть старшокласникам краще розуміти себе та інших, щоб при потребі фахово надати першу психологічну допомогу тим, хто цього потребуватиме.

Схожі новини