Головна Новини Всесвітній день гуманітарної допомоги

Всесвітній день гуманітарної допомоги

Щороку 19 серпня з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги. Він заснований Всесвітньою організацією охорони здоров’я та іншими міжнародними організаціями. Вперше його відзначали у 2009 році, мета якого полягає у приверненні уваги громадськості та поширення знань про гуманітарне співтовариство, а також спогад тих, хто загинув або отримав травми під час гуманітарних операцій. Щороку під час конфліктів по всьому світі гине приблизно 100 гуманітарних працівників.

За HYPERLINK  “https://www.un.org/en/observances/humanitarian-day”данимиHYPERLINK “https://www.un.org/en/observances/humanitarian-day” ООН, цього року допомоги і захисту потребуватимуть приблизно 168 мільйонів людей. Це одна людина із 45 по всьому світу, і це найвищий показник за останні десятиліття.

Салтівський район не залишається осторонь подій в Україні. Мешканці району активно долучаються до волонтерської та гуманітарної роботи, щоб підтримати українських військових і допомогти тим, хто постраждав від війни, втратив помешкання чи позбавлений речей першої необхідності. Освітянською спільнотою району були проведені акції, проєкти, марафони добра, які спрямовані на допомогу людям. Учні, батьки, педагоги та мешканці району долучилися до гуманітарних операцій: «Повертайся живим», «Почни із себе», «Допоможемо захисникам України», «Допомога в дії», «Незламний Харків – героїчному Херсону» та інших.

Вітаємо усіх, хто своєю працею долучається до гуманітарних місій! Важливо відзначати День гуманітарної допомоги, щоб привернути увагу світу до конфліктів і криз, які досі тривають.

Схожі новини