Головна Новини Без категорії Збори «Центру підготовки населення до національного спротиву»

Збори «Центру підготовки населення до національного спротиву»

28 серпня 2024 року «Центр підготовки населення до національного спротиву» Харківської обласної ради проводив збори (семінар) для вчителів предмета «Захист України» дев’яти районів м. Харкова. У заході взяли участь 16 освітян Салтівського району. Збори (семінари) проходили по трьох локаціях: сучасна зброя Збройних сил України (вогнева підготовка), тактична медицина (домедична допомога постраждалим), радіозв’язок (БпЛА, дрони). Під час навчально-методичного семінару вчителі змогли ознайомитися із сучасними видами стрілецької зброї та захисного спорядження, а також питаннями матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу під час викладання предмета «Захист України».

Значний інтерес у педагогів викликав і сучасний тренажер з вогневої підготовки, який представила українська  фірма-виробник  «PPS Logics7». Як пояснили представники кампанії, електронний тренажер-симулятор має понад 30 модулів стрілецької зброї та переносних ракетних комплексів, які знаходяться на озброєнні Збройних Сил України. Такі тренажери можна  використовувати і в осередках (навчальнно-методичних центрах), на базі яких буде проводитися військова підготовка учнів.

Ще на одній локації інструктори Центру тактичної медицини «Схід» імені Є.Й. Мухіна ознайомлювали учасників із можливостями отримання знань за напрямком «Тактична медицина» та «Домедичної допомоги». Це також один з важливих компонентів оновленої програми предмета «Захист України», за якою навчатимуть учнів. Інструктори Центру тактичної медицини наголошували, що навички домедичної допомоги можуть знадобитися не лише під час воєнного стану, а й у мирний час, тому володіння ними є життєвою необхідністю.

По закінченні зборів перед учасниками виступив директор обласного «Центру підготовки населення до національного спротиву»  Олександр Заліван. Він подякував учителям за активну участь у заході й запросив до подальшої співпраці. Олександр Володимирович наголосив, що певна кількість вчителів вже пройшли курс базової загальновійськової підготовки за програмою Центру і отримали необхідні навички та знання з тактичної і вогневої підготовки, тактичної медицини та інших предметів. Тому бажано, щоб такий курс пройшли й інші вчителі, не тільки вчителі предмета «Захист України». Відзначаємо високий рівень компетентності інструкторів Центру.

Проректор з навчальної роботи КВНЗ «Академія неперервної освіти» Людмила Лузан, повідомила, що підвищення кваліфікації вчителів  предмета «Захист  України» триватиме і далі. Протягом найближчого часу для них буде проведено серію вебінарів, присвячених методиці викладення предмета. У проведенні таких вебінарів візьмуть участь і співробітники обласного «Центру підготовки населення до національного спротиву».

 

Схожі новини