Головна Новини Всеукраїнський День психолога

Всеукраїнський День психолога

Щороку 23 квітня в Україні відзначають своє професійне свято психологи.

Психологи працюють в освітніх, медичних, науково-дослідних закладах, без них не можуть обійтись соціальні служби, правоохоронні органи, служби з подолання наслідків надзвичайних ситуацій. Широко застосовуються психологічні знання у сфері реклами та спорту, у засобах масової інформації.  Існують різні види психологів: біопсихологи, клінічні психологи, освітні психологи, психологи в інженерії, психологи довкілля, криміналістичні психологи, військові психологи, соціальні психологи та ін.

Робота психологів затребувана в Україні — професійні психологи працюють у сферах медицини, освіти, реклами (в тому числі — політичної), а також у збройних силах та державних відомствах.

Незамінною є діяльність психологів тепер, під час війни. Травмовані страшними подіями діти й дорослі, учні й студенти, військові й цивільні, поранені й переселені, на передовій і в окупації – усі, хто потребує, отримують допомогу психолога. Нерідко психологи надають таку допомогу на волонтерській основі.

Робота психолога дуже тонка і багатогранна, вона вимагає великої віддачі і повного спокою власної душі! Тому в День психолога хочеться побажати терпиливості, натхнення і задоволення від роботи!  А ще бажаємо міцного здоров’я і простого людського щастя – частіше бути в колі люблячої родини і радіти життю, тому що воно, як відомо, прекрасне!

Схожі новини