Головна Новини День українського добровольця

День українського добровольця

14 березня у закладах освіти Салтівського району відзначили День українського добровольця. Для школярів було проведено виховні заходи та години спілкування.

День українського добровольця започатковано 17 січня 2017 року Верховною Радою з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця дата вибрана не випадково: 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити.

Загалом у воєнному конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

У перші тижні повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році майже 100 тисяч добровольців вступили до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

Дякуємо кожному добровольцю за відданість і подвиг, мужність та витримку! Вічна шана та вічна памʼять кожній і кожному, хто віддав свої життя заради вільного майбутнього! Ми завжди памʼятатимемо наших Героїв!

Схожі новини