Головна Новини Про підписання Меморандуму про співпрацю

Про підписання Меморандуму про співпрацю

Співпраця закладів вищої та загальної середньої освіти вимагає активної участі учителів та викладачів, які виконують в цій роботі організаційну, координаційну, діагностичну, консультативну та посередницьку роль.

При цьому запорукою ефективності такого партнерства є готовність педагогічних працівників здійснювати спільну діяльність, яка сприяє кращому розумінню специфіки кожного рівня освіти, можливостей реалізації освітніх реформ та різних форм професійного розвитку.

Виходячи з цього, 05 березня 2024 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю у сфері освітньої, наукової, навчальної, інформаційної діяльності між Управлінням освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради та Харківським національним  університетом міського господарства імені О.М. Бекетова.

Ректор університету Володимир Бабаєв акцентував увагу на значенні освітянської галузі в умовах сьогодення, активізації роботи щодо професійного самовизначення, підкреслив, що університет  має значний  досвід роботи для ефективного вирішення нагальних проблем освіти та підвищення рівня професіоналізму.

Лариса Карпова, начальник Управління освіти, відзначила, що сучасне реформування освіти вимагає реалізації різних програм закладів загальної середньої освіти з закладами вищої освіти, а підписання Меморандуму сприятиме  розвитку партнерських відносин, допоможуть подолати будь-які виклики сьогодення.

Керівники закладів освіти ознайомилися з напрямами, за якими здійснюється навчання фахівців,  особливостями вступної кампанії, системою роботи з випускниками з підготовки  до складання НМТ, а також відвідали наукові лабораторії університету.

Схожі новини