Головна Новини Семінар школи педагогічної майстерності для  вчителів природознавства за темою  «Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу у Новій українській школі»

Семінар школи педагогічної майстерності для  вчителів природознавства за темою  «Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу у Новій українській школі»

Відповідно до річного плану роботи Управління освіти Центром освітніх технологій на базі Комунального закладу «Харківський ліцей № 23 Харківської міської ради»  в дистанційному форматі проведено семінар школи педагогічної майстерності  для  вчителів природознавства закладів загальної середньої освіти Салтівського району міста Харкова за темою  «Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу у Новій українській школі».

На засіданні розглянуто такі питання: компетентнісний підхід на сучасному уроці: виклики сьогодення; компетентнісний підхід на сучасному уроці НУШ в контексті навчання дітей з особливими освітніми потребами; інструктивно-методичні рекомендації МОН  в природничій галузі; сучасні підручники, модельні навчальні програми, навчальні проєкти як засоби стимулювання пізнавальної діяльності учнів 5-6 класів НУШ на уроках інтегрованого курсу «Пізнаємо природу».

Практична складова проходила в групах з розробки компетентнісно-орієнтованих завдань і передбачала роботу в сесійних залах: 1. Математична компетентність. 2. Екологічна компетентність. 3. Здоров’язбережувальна компетентність. 4. Культурна компетентність.

Зі своїм досвідом поділилися Криклива О.М., директор, Божко А.С.,

вчитель біології та екології, інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» комунального закладу «Харківський ліцей № 23 Харківської міської ради», Казачінер О.С., доктор педагогічних наук, професор кафедри здоров’я людини, реабілітології і спеціальної психології ХНПУ ім. Г.С.Сковороди

Вчителям надані методичні рекомендації щодо проведення уроків.

Схожі новини