Головна Новини Всеукраїнська науково-практична конференція «СУЧАСНІ МОДЕЛІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ І НАВЧАННЯ ЯК ДЖЕРЕЛО ІННОВАЦІЙНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ ТА МЕХАНІЗМ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ТА СВІТОВОГО ЕКОНОМІЧНОГО ПРОСТОРУ»

Всеукраїнська науково-практична конференція «СУЧАСНІ МОДЕЛІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ І НАВЧАННЯ ЯК ДЖЕРЕЛО ІННОВАЦІЙНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ ТА МЕХАНІЗМ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ТА СВІТОВОГО ЕКОНОМІЧНОГО ПРОСТОРУ»

З 21 по 23 вересня 2023 року у Львові було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасні моделі професійної освіти і навчання як джерело інноваційних трансформацій та механізм інтеграції до європейського та світового економічного простору». ДНЗ «Харківський регіональний центр професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування» на конференції представляли директор Вікторія ПОНОМАРЬОВА та старший майстер Світлана КУЗНЄЦОВА.

Зустріч відбулася в рамках діяльності поліграфічного кластерного об’єднання за підтримки Ірини Шумік, генерального директора директорату МОН України.

Мета проведення заходу: обговорення сучасних тенденцій впливу інноваційних змін на ринок праці та зайнятість; формування людського потенціалу, ціннісно-ментальні характеристики фахівців видавничо-поліграфічної галузі; формування відносин у партнерствах (державно-приватне партнерство);  механізми регулювання конкурентних відносин та мережевої кооперації; кластерні політики для розвитку регіонів в умовах децентралізації, моделі відкритої освіти, освітні тренди, практики, інсайти.

Під час конференції відбулося дві фасилітаційні сесії «Коло солідарності – глобальний перехід до трансформації освіти» та «Кластерні політики для забезпечення сталого розвитку держави та її регіонів». Результатом проведення сесій стало прийняття рішень щодо трансформації професійної поліграфічної освіти, розвитку кластерних політик та залученості молоді до цих процесів.

Вікторія Пономарьова на конференції розповіла про труднощі, з якими справляється освіта Харківщини під час війни, що віра у перемогу України – це не лише боротьба з ворогом на полі бою, але й безперервний освітній процес. Було презентовано досвід роботи: «Безпечні умови навчання та цифровізація освітнього процесу в умовах війни». Світлана Кузнєцова розповіла про організацію теоретичного та виробничого навчання дистанційно на платформі Moodle.

Провідним спікером конференції був Enn KERNER, віце-президент «Естонського Союзу Інженерів», член консультативної ради «Міжнародного гуртка освітніх інститутів графічного, медіатехнологій та менеджменту поліграфії», який запропонував об’єднання зусиль усіх присутніх задля подальшого розвитку з відновлення промислового та освітнього сектору України поліграфічного спрямування; спільну участь у глобальному конкурсі World Skills Competition of Trade 11 (Технології друку) – оператор друку на змаганнях Lyon2024 World Skills; трансформацію цифрової освіти на базі хмарних технологій.

Діалог був активно підтриманий не тільки освітянами, а й участю голів поліграфічних кластерів Дніпра, Львова та Харкова (Наталі Ісаєвої, Ярослава Бойчука та Андрія Тютюника).

У цілому комунікаційний майданчик працював під гаслом: «Розвиток потенціалу професійної поліграфічної освіти».

У ході роботи конференції презентовано інноваційні практики усіх учасників події. Конференція стала джерелом натхнення для реалізації власних проєктів кожного учасника.

За підсумками конференції сформовано відповідну резолюцію, до якої увійшли основні ідеї та пропозиції, висловлені учасниками заходу.

Схожі новини