Головна Новини Міжнародний день благодійності

Міжнародний день благодійності

5 вересня, в усьому світі відзначають Міжнародний день благодійності. Його встановили резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2013 року. Таким чином світова спільнота наголошує на важливості благодійництва та волонтерської діяльності, а також привертає увагу до проблем людей, пов’язаних із гуманітарними кризами.

Варто додати, що Міжнародний день благодійництва збігається із днем пам’яті Матері Терези Калькутської, лауреатки Нобелівської премії миру 1979 року «за допомогу стражденному людству», яка до сьогодні залишається прикладом милосердя та безкорисливого служіння іншим.

Україна, Харків і Салтівський район, зокрема, завжди відгукуються на потреби осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Силами благодійників, волонтерів, громадськості неодноразово проводилися гуманітарні заходи та акції. До благодійної діяльності завжди долучається освітянська спільнота району. За час повномасштабного вторгнення рф на територію України, закладами освіти району проведено акції «Допомога в дії», «Повертайся живим», «Почни з себе», «Добро починається з тебе», «Допоможемо Захисникам України» та інші, які були спрямовані на підтримку українських воїнів та допомогу постраждалим від війни.

Мати Тереза говорила, що великою радістю є присвятити себе служінню іншим людям. Нехай в серцях українських благодійників та волонтерів завжди горить вогонь добра!

 

Схожі новини