Головна Новини Педагогічна конференція

Педагогічна конференція

Щороку, наприкінці серпня в Україні проходять традиційні заходи для освітян, основною темою яких є організація освітнього процесу на всіх рівнях освіти у новому навчальному році.
2023 рік не виключення. Так сьогодні, 29 серпня 2023 року, в рамках педагогічної конференції педагогів закладів освіти Салтівського району міста Харкова, відбулися секційні засідання вихователів-методистів, вихователів груп раннього віку, молодших, середніх та старших груп, музичних керівників, вчителів-логопедів у формі відео-конференцій.
Під час засідань учасники обговорили стратегічні напрями розвитку у сфері сучасної дошкільної освіти, вплив цифровізації і штучного інтелекту на освітній процес, а також психічне й емоційне здоров’я вихователів.
Провідною думкою засідань були висловлення Міністра освіти і науки України Оксена Лісового: «Сьогодні наша країна активно рухається до Європейського Союзу, де цінності демократії та поваги до особистості є фундаментальними принципами, що плекаються з дитячого садка. Тож наше завдання – зробити довкілля важливим пунктом у траєкторії українського громадянина».
Окрім того були обговорені такі важливі питання, як взаємодія з батьками на засадах партнерської педагогіки, методичний супровід батьків вихованців в цифровому освітньому середовищі, перехід на сучасні навчальні ресурси педагогів закладів дошкільної освіти, також педагоги поділились лайфаками сучасного дистанційного заняття для дітей.
Заходи пройшли у теплій та творчій атмосфері. Спілкування учасників у чаті дало можливість обмінятися думками та враженнями щодо змісту та форм роботи педагогів закладу дошкільної освіти у 2023/2024 навчальному році.

Схожі новини