Головна Новини Вшанування загиблих Героїв України

Вшанування загиблих Героїв України

Щорічно в Україні 29 серпня відзначається День пам’яті Захисників України, загиблих за незалежність і свободу нашої країни. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів. Офіційно цей день почали відзначати з 2019 року, коли Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний Указ.

Харків – один з перших прийняв бій із ворогом у лютому 2022. З того часу тисячі наших військових стали на захист рідної землі, багато з них віддали за це своє життя.

Мешканці Салтівського району шанують своїх Героїв, які ціною життя стримують ворога по всій лінії фронту. Цьогоріч на п`ятьох закладах освіти району відкрито меморіальні дошки загиблим військовим, випускникам шкіл. На їх прикладі виховується молоде покоління українців.

То ж нехай пам’ять про загиблих назавжди буде у наших серцях, а їх життєвий подвиг увіковічниться в новітній історії України.

Схожі новини