Головна Новини Міжнародний день гуманітарної допомоги ООН

Міжнародний день гуманітарної допомоги ООН

Щодня на планеті незліченна кількість людей з різних верств населення змушена реагувати на гуманітарний виклик – потребу не допустити чи полегшити страждання людей, де б вони не були.

Всесвітній день гуманітарної допомоги — це міжнародний день, присвячений визнанню гуманітарного персоналу та тих, хто загинув, працюючи на гуманітарну допомогу. Він був визначений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй як частина Резолюції ї А/63/L.49 Генеральної Асамблеї ООН щодо посилення координації екстреної допомоги Організації Об’єднаних Націй.

Люди – головне в гуманітарній діяльності. Першочергова мотивація у наданні допомоги потерпілим – врятувати життя, полегшити страждання та відстояти право людини на гідне життя.

Юні миротворці ХЛ №№124 та 156 взяли участь в українсько-індійському брифінгу, присвяченому цій даті. Захід був організований при повній координації керівництва Громадського об’єднання миротворців ООН, Сергія Самойлова та Олександра Дорошенка. Щиру подяку висловлюємо індійським миротворцям за цікаве та дружнє спілкування.

Схожі новини