Головна Новини Про підписання Меморандуму про співпрацю

Про підписання Меморандуму про співпрацю

Співпраця закладів вищої та загальної середньої освіти для оптимізації освітнього процесу і профорієнтації випускників покликана дати учням мотивацію самостійно вчитися та розвиватися, адже у закладах вищої освіти саме це вміння є найціннішим. Така співпраця вимагає активної участі учителів та викладачів, які виконують в цій роботі організаційну, координуючу, діагностуючу, консультуючу, спрямовуючу, регулюючу, посередницьку роль.

При цьому запорукою ефективності такого партнерства є готовність педагогічних працівників, членів партнерства, здійснювати спільну діяльність, яка сприяє кращому розумінню специфіки кожного рівня освіти, можливостей реалізації освітніх реформ та різних форм професійного розвитку.

Виходячи з цього, 29 червня 2023 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю у сфері освітньої, наукової, навчальної, інформаційної діяльності між Управлінням освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради та Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця.

Ректор університету Володимир Пономаренко акцентував увагу на значенні освітянської галузі в умовах сьогодення, підвищенні мотивації учнів у навчанні, активізації роботи щодо професійного самовизначення. Університет  має бажання активніше співпрацювати з закладами освіти, маючи певний досвід роботи для ефективного вирішення нагальних проблем освіти та підвищення рівня професіоналізму.

Лариса Карпова, начальник Управління освіти, відзначила, що сучасне реформування освіти вимагає партнерських програм закладів загальної середньої освіти з закладами вищої освіти, а підписання Меморандуму додасть імпульсу для спільної праці, а дружні, партнерські відносити допоможуть подолати будь-які виклики сьогодення.

Схожі новини