Головна Новини Науково-практичний семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів ЗЗСО та ЗПО

Науково-практичний семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів ЗЗСО та ЗПО

28 квітня 2023 року на базі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №98 Харківської міської ради Харківської області проведено науково-практичний семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів ЗЗСО та ЗПО Салтівського району м. Харкова за темою «Відновні практики, як засіб миробудування, профілактики насильства в шкільному середовищі».

Досвідом роботи з даного напрямку діяльності поділилися практичний психолог ЗЗСО №98 Світлана Лисенко та соціальний педагог ЗЗСО №98 Вікторія Дубонос.

Учасники науково-практичного семінару ознайомилися з науково-теоретичними та практичними аспектами щодо відновного підходу та відновних практик; поняттями «миробудування», «конфлікт», «відновні практики», «медіація», «Коло», «сімейна групова нарада», «фасилітація», «консіліація», «трансформаційні ігри».

У рамках роботи семінару учасники обговорили питання застосування примирних процедур в онлайн форматі для вирішення конфліктів в освітньому середовищі, ознайомились з моделлю фасилітації «Світове кафе», отримали рекомендації щодо організації та проведення профілактичної роботи з попередження насильства у шкільному середовищ в умовах війни в Україні.

Схожі новини