Головна Новини Семінар-практикум для педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти Салтівського району

Семінар-практикум для педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти Салтівського району

20 квітня 2023 року у Харківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №30 в онлайн форматі  (платформа ZOOM) відбувся семінар-практикум для педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти  Салтівського району  з теми «Роль учнівського самоврядування у формуванні громадської свідомості підростаючого покоління засобами патріотичного виховання в умовах воєнного стану». Робота семінару була спрямована на мотивацію педагогів до підвищення рівня професійної компетентності з питань організації громадянського виховання школярів в системі роботи району та закладів освіти.

Актуальність теми семінару в тому, що провідною ідеєю учнівського самоврядування з питання громадсько-патріотичного виховання є формування у дітей та молоді патріотизму, сучасної національної ідентичності, національної гідності. Для сучасного покоління важлива функціональність та практичність усього, що їх оточує ─ від гаджетів до наукових концепцій.

Відкрила семінар методист центру освітніх технологій  Управління освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради  Гелла  Тамара Петрівна, яка ознайомила присутніх з планом роботи. З привітанням до учасників семінару-практикуму звернулась  директор  КЗ «ХЗОШ №30» Шестак Валентина Володимирівна, вона презентувала свій заклад освіти та розповіла про умови, створені  для розвитку учнівського  самоврядування в школі.

Під час семінару-практикуму розглянуті наступні питання: «Роль учнівського самоврядування  у формуванні громадської свідомості підростаючого покоління засобами патріотичного виховання», «Діяльність учнівського самоврядування щодо формування зв’язків з громадськістю через використання соціальних мереж та месенджерів», «Роль головного омбудсмена учнівського самоврядування «Нове покоління» Салтівського району в освітньому та виховному процесі», «Виховання лідерських якостей школярів через залучення до проєктної діяльності в умовах воєнного стану».  З доповідями  виступили: Міхненко Інна Вікторівна,  заступник директора  з виховної роботи ХЛ № 23, Комаровська  Анастасія Володимирівна, педагог-організатор ХЛ №8, Розіна Катерина Олександрівна, педагог-організатор ХЛ №141, Волошина Орина Олександрівна, педагог-організатор ХЛ № 144.

Токаренко Анастасія Андріївна, в.о. начальника Центру естетичного виховання молоді Українського державного університету залізничного транспорту, ознайомила присутніх з особливостями організації роботи студентського самоврядування університету.

Схожі новини