Головна Новини Науково-практичного семінару та підписання Меморандуму про співпрацю

Науково-практичного семінару та підписання Меморандуму про співпрацю

18 квітня 2023 року у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбувся науково-практичний семінар для керівників закладів освіти Салтівського району за темою «Про основні напрями співробітництва Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та закладів освіти Салтівського району м. Харкова у різних сферах освітньої діяльності».

Відкриваючи захід, проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Головко звернув увагу на необхідності вдосконалення та поглиблення співпраці між університетом та закладами освіти на принципі партнерства, спрямованого на  співробітництво у сфері науково-дослідної, навчально-методичної, організаційної, культурної, виховної та іншої діяльності у рамках здійснення освітнього процесу.

Начальник Управління освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради Лариса Карпова у своєму виступі зупинилася на основних пріоритетних завданнях, визначених Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим, щодо комплексу безпекових питань і відповіді на виклики війни, перегляду підходів до освітнього менеджменту, підвищення якості усіх ланок освіти; відзначила, що співпраця  з закладами вищої освіти – це вимога часу, вона стає більш необхідної сьогодні, бо зростають вимоги до закладів освіти, до рівня компетентностей учнів, вчителів, викладачів.

У рамках семінару відбулася презентація керівниками факультетів та навчально-наукових інститутів напрямів діяльності та обговорення питань можливої співпраці.

Підсумком роботи стало підписання Меморандуму про співпрацю, що визначає відносини та напрями співробітництва між Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна  та Управлінням освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради.

Схожі новини