Головна Новини Методичне об’єднання практичних психологів ЗЗСО та ЗПО «Підвищення стресостійкості та подолання тривожності педагогічних працівників, як профілактика емоційного вигорання»

Методичне об’єднання практичних психологів ЗЗСО та ЗПО «Підвищення стресостійкості та подолання тривожності педагогічних працівників, як профілактика емоційного вигорання»

13 квітня 2023 року методистом центру освітніх технологій Управління освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради Тараненко Н.М. організовано в режимі on-line на платформі ZOOM засідання методичного об’єднання практичних психологів закладів загальної середньої та позашкільної освіти за темою «Підвищення стресостійкості та подолання тривожності педагогічних працівників, як профілактика емоційного вигорання».

Творча група практичних психологів під керівництвом Коваленко Л.Ю. (практичний психолог ХДЮКМ) вивчили вищезазначене питання. Під час методичного об’єднання члени творчої групи презентували свої наробки з питання організації роботи з підвищення стресостійкості та подолання тривожності педагогічних працівників, а саме:

– Кочетова О.М. (практичний психолог ЗЗСО №43) ознайомила з поняттям «емоційне вигорання», особливостями емоційного стану під час війни.

– Кронштадська О.О. (практичний психолог ЦПО «Мрія») нагадала учасникам види стресу, що таке стресові фактори, реакції організму на стрес, стресостійкість; здійснила огляд рекомендованих посилань, які підготувала творча група.

– Коваленко Л.Ю. (практичний психолог ХДЮКМ) провела з використанням дошки Jamboard інтерактивні вправи «Реакції організму на стрес» та «Від щирого серця».

– Богомаз П.В. (практичний психолог ЗЗСО №139) провела у Google-формі вхідне діагностування щодо визначення рівня обізнаності учасників за темою заходу; ознайомила з результатами опитування; представила способи, які допомагають керувати стресом.

– Тягло О.С. (практичний психолог ЗЗСО №42) провела практичну вправу «Матриця Ейзенхауера» та арт-вправу «Каракулі».

– Рульова Т.В. (практичний психолог ЗЗСО № 144) організувала індивідуальну роботу та обговорення щодо пошуку внутрішніх ресурсів за допомогою техніки «5 запитань собі».

– Чернецова Т.С. (практичний психолог ЗЗСО №3) ознайомила з методами профілактики СЕВ у працівників психологічної служби та провела релаксаційну вправу «Колесо передбачень».

Спеціалісти психологічної служби відмітили, що це засідання сприяло підвищенню рівня обізнаності практичних психологів закладів загальної середньої та позашкільної освіти щодо організації роботи з підвищення стресостійкості та подолання тривожності педагогічних працівників, як профілактики емоційного вигорання.

Схожі новини