Головна Новини Методичне об’єднання соціальних педагогів «Форми та методи роботи з дітьми «групи ризику» як механізм процесу засвоєння соціальних норм учнями»

Методичне об’єднання соціальних педагогів «Форми та методи роботи з дітьми «групи ризику» як механізм процесу засвоєння соціальних норм учнями»

10 квітня 2023 року методистом центру освітніх технологій Управління освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради Тараненко Н.М. організовано в режимі on-line на платформі ZOOM засідання методичного об’єднання соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти за темою «Форми та методи роботи з дітьми «групи ризику» як механізм процесу засвоєння соціальних норм учнями».

Творча група соціальних педагогів під керівництвом Кінаш І.А. (соціальний педагог ЗЗСО №139) вивчили вищезазначене питання. Під час методичного об’єднання члени творчої групи презентували свої наробки з питання організації роботи з дітьми «групи ризику», а саме:

– Кінаш І.А. (соціальний педагог ЗЗСО № 139) провела у Google-формі вхідне діагностування щодо визначення рівня обізнаності учасників за темою заходу; ознайомила з результатами опитування; провела практичні вправи «Портрет», «Зміна негативних думок про себе на позитивні», «Хмара слів», арт-техніку «Долонька вдячності».

Салимовська С.В. (соціальний педагог ЗЗСО № 111) ознайомила з категоріями дітей «групи ризику», провела вправу «Комплімент».

– Соболь С.М. (соціальний педагог ЗЗСО № 142) представила форми і методи соціально-педагогічної діяльності з дітьми «групи ризику».

– Чупріна А.М. (соціальний педагог ЗЗСО №64) розкрила модель ефективної взаємодії практичного психолога та соціального педагога у роботі з дітьми «групи ризику», провела інтерактивну вправу «Квітка».

– Бандура І.О. (соціальний педагог ЗЗСО № 156) ознайомила з поняттям, ознаками, основними видами та призначенням соціальних норм.

Спеціалісти психологічної служби відмітили, що це засідання сприяло підвищенню рівня обізнаності соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти щодо організації роботи з дітьми «групи ризику».

Схожі новини